Nieuwkomer

Beste nieuwkomer,

Deze pagina is voornamelijk gericht naar mensen die nog geen lid zijn van een schietvereniging en meer informatie wensen over de noodzakelijke stappen om deze sport / hobby aan te vatten.

5-stappen-plan

Interesse ?  Wel, zo zet je je eerste stappen :

1

Stap één:   Lid worden van een schietsportvereniging !
Er zijn zeer grote verschillen in sfeer en accommodatie. Wij staan aan de top in België !  Maak gerust de vergelijking. Op schietstand Zilverberg kan je alle disciplines beoefenen en dat is ver van vanzelfsprekend …

2

Stap twee:   Leer alhier wat mensen kennen.
In schietclubs lopen alle soorten volk rond. Wanneer je een beetje vriendelijk bent zal je merken dat het er vol met vrienden loopt die je nog moet ontmoeten…

3

Stap drie:   Laat je door die mensen op de juiste weg zetten.
We hebben allemaal een mapje vol vergunningen, licenties en registraties aldus kennen we het klappen van de zweep wel.

4

Stap vier:   Haal jezelf een voorlopige sportschutterslicentie.
‘t Is tenslotte een formaliteit. Probeer met zo veel mogelijk wapens te schieten tot je vindt wat je het meest aanspreekt. Vergeet ook niet om zoveel mogelijk met lucht- en .22-wapens te spelen om de kneepjes van het vak te leren kennen.

5

Stap vijf:   Behaal je sportschutterslicentie.
De (definitieve) sportschutterslicentie is de kroon op het eerste halfjaar schieten. Vanaf dan kan je vlot bepaalde wapens aankopen en vergunningen aanvragen. Wapenvergunningen krijgen is een andere aangelegenheid. Dit doet u bij de provinciale overheid wanneer u een wapen aanschaffen wil dat niet via de sportschutterslicentie verworven kan worden. Iedereen kan dit spelletje spelen, maar probeer vooral eerst vaste voet te krijgen in een goede club.
Dan komt de rest vanzelf !

 

Op de pagina Formulieren kan u alvast alle benodigde documenten downloaden.

 

Nog steeds interesse ?

Indien je wenst kan je bij ons een korte rondleiding krijgen met wat uitleg.
Dit geeft je de mogelijkheid om de sfeer op te snuiven en een idee te krijgen over wat onze sportvereniging je allemaal kan bieden.
Op datzelfde ogenblik beantwoorden we ook met alle plezier jouw vragen.

Om uw bezoek vlot te laten verlopen vragen we om ons vooraf even te contacteren via ons ‘contactformulier‘. Eén van onze instructeurs zal dan zo spoedig mogelijk met u contact opnemen.

Tot binnenkort !